Ovisok a Teleházban és a Tele-Kertben

 

 
 

2019.09.16. A Szentpéterszeg Mesevilág Óvoda Micimackó csoportja az "Újra együtt a nagy csapat" projekt keretében, kihasználva az őszi, kellemes időjárást a Teleház udvarát birtokba véve - szalonnát sütöttek, hintáztak, sorversenyt szerveztek, kipróbálták a mezítlábas ösvényt, bogarakat gyűjtöttek.

Kolozsváriné Pálfi Ildikó               
óvodavezető                          

 

 
   
   
 

 
       
 

 

2019.07.01. A nyár elején, a nevelési év végéhez közeledve, a Szentpéterszeg Mesevilág Óvoda nevelőtestülete a tanévzáró értekezlet után, csapatépítés céljából egy közös főzést, beszélgetést szervezett a Teleház udvarán.

Kolozsváriné Pálfi Ildikó               
óvodavezető                         

 

 

 
       

2019.06.26. Nyár elején, a Szentpéterszeg Mesevilág Óvoda Napraforgó csoportja, a "jól megérdemelt munka gyümölcseként" , a Teleház "Tele-kert" programján belül biztosított veteményes kertben kikelt, beérett zöldségeket szedte fel, és közben egy kellemes, játékos délelőttöt töltött a Teleház udvarán.

Kolozsváriné Pálfi Ildikó          
óvodavezető                   

   
   

 

 
       
 

2019.04.03. A Szentpéterszeg Mesevilág Óvoda Napraforgó csoportjába járó gyerekek a Teleház "Tele-kert" programja, és az óvoda "Tavaszi munkálatok" projektje keretében elveteményeztek a Teleház udvarán biztosított kiskertben. A gyerekek nagyon lelkesen készítették elő a földet és fogtak neki veteményezésnek - dughagymát, borsót, cukkinit és sárgarépát vetettek..

Kolozsváriné Pálfi Ildikó             
 óvodavezető                     

 
 

 
 

 
       
 

2019.02.27. A Teleház "Tele-kert" programjának keretében a Szentpéterszeg Mesevilág Óvoda Napraforgó csoportjába járó lányok pogácsát és túró fánkot készítettek a fiúknak és a kiscsoportosoknak. A két csoport által közösen elkészített kiszebábot a "Vesszen a tél, jöjjön a tavasz!!!" kiáltással égették el, majd közösen elfogyasztották a pogácsát és a fánkot.

Kolozsváriné Pálfi Ildikó            
óvodavezető                    

 
 

 
   

 

 
       
 

2019.01.24. A Szentpéterszeg Mesevilág Óvoda Napraforgó csoportja januárban a Teleház "Tele-kert" programja által és az óvoda hagyományőrző projektje keretében mézes süteményt sütöttek és kókusz golyót készítettek. A munkálatok közben a kisteremben felállított vetítőn folyamatosan hagyományőrzéssel és népszokásokkal kapcsolatos videókat nézhettek a gyerekek.

Kolozsváriné Pálfi Ildikó          
óvodavezető