Megható, felemelő nap volt - Könyvbemutató Szentpéterszegen

A Bihar Közösségeiért Alapítvány és a Kelet-magyarországi Közösségszolgálat Alapítvány 2019. május 8-án mutatta be Szentpéterszegen A közösségek szolgálatában - az első Hajdú-Bihar megyei közösségfejlesztő kezdeményezések és a Kelet-magyarországi Közösségszolgálat Alapítvány működésének 20 éve – című kiadványt.
A rendezvényen közel 20 fő vett rész, eljöttek az egykori Közösségfejlesztők Hajdú- Bihar Megyei Egyesületének tagjai és azok a szakemberek, akik a kezdetektől segítői voltak az alapítványnak.
A résztvevőket Kissné Pásztor Irma köszöntötte és mutatta be a Bihar Közösségeiért Alapítvány tevékenységét, majd Groskáné Piránszki Irén ajánlotta a jelenlévők figyelmébe a kiadványt úgy, hogy közben a résztvevőket is bemutatta.

"Ez a kiadvány rólunk, mindannyinkról szól, hiszen valamennyien aktív részesei voltunk annak az időszaknak, amelyet bemutatok.
Olyan helyi civil kortörténet, amely a 80-as évektől kezdődően, 12 fejezetben 108 fotóval illusztrálva. 140 hivatkozással mutatja be az közösségfejlesztés megyei térhódítását, és azt az utat, amely az alapítványunk létrejöttéhez működésünk 20 évéhez vezetett. Mindezt szubjektív megközelítésben, hiszen elsősorban azokról a folyamatokról szól, amelynek részese voltam, és úgy ahogyan megéltem.
A továbbiakba belelapozunk a kiadványba, idézve egy-egy részletét, úgy, hogy közben a jelenlévők is megismerjék egymást."

A beszélgetést Pocsajiné Fábián Magdolna vezette.

Megható, felemelő nap részesei voltunk.

(Forrás: http://www.eck.hu/adattar/)