Kihívással Élők  közösségi programjai a

Tele-Kertben

 

A kertgondozás hatalmas élmény a gyermekeknek, mivel a legtöbb családban nincs lehetőség veteményeskert kialakítására.

 A fiatalok lelkesen vetették el a magokat és naponta járnak locsolni, gondozni a kertrészüket, ami nemcsak kikapcsolódást jelent, de fontos szerepet játszik a sérült emberek mozgáskoordinációjának javításában, kézügyességük fejlesztésében és a felelősségvállalás szempontjából is elengedhetetlen.

A Teleház, és a Tele-Kert, mint közösségi tér is jelentős, hiszen alkalmat nyújt a helybéliekkel való ismerkedésre, mind a napköziseknek, mind pedig a napközi dolgozóinak.

A faluban működő intézmények tagjaival találkozhatunk és közös programokon vehetünk részt, így a kapcsolatok ápolása és a közösség építése is megvalósul.

 

Személyes tapasztalatom alapján elmondhatom,hogy intézményünk számára felbecsülhetetlen értékkel bír ez a létesítmény, hiszen a gyerekek örömmel járnak a Tele-Kertbe és lelkesen beszélnek az átélt élményekről, pl. arról az ösvényről, amin mezítláb mentek végig és tapasztalták meg a különféle talajt borító anyagokat a talpuk alatt.

Két látássérült gyermekünk van, akik számára csodálatos érzés volt ez a séta!

Én, mint intézményvezető, hálás vagyok a sok segítségért, amit kaptunk a Teleház vezetőségétől és munkatársaitól, amiért ennyi élményhez segítették hozzá ellátottjainkat!

 

Köszönettel: Balogh  Julianna - intézményvezető