Események, tréningek, képzések

           Kezdőlap

Fotók a  képzésekről

 
Elérhetőség

Bihar Közösségeiért
 Alapítvány

Térségi Teleház és Forrásközpont ,   eMagyarország pont   
 4100 Berettyóújfalu,
  Tardy u. 2.       

 Tel/fax:  06-54/401-563        
 
   

 E-mail: tersegi.telehaz@biharkoz.hu    

 

emagyarorszag.hu

 

Kérjük adójuk 1%-val támogassák a

Bihar Közösségeiért Alapítványt

Adószám: 18548303-1-09

 

 

 

 TMA pilot tréning Magyarországon  

                            

 A TMA projektben 6 ország vesz részt, ahol alap- és haladó szintű multimédiás képzést szerveznek.

  “TMA Rádió” műsorát 2014. május 10-én, szombaton, 14 órától hallható  az alábbi linken:

Rádió műsor

 

A TMA Hungária videó anyagai az alábbi linken érhető el:

Mindennapi praktikák és további videók

Bővebben

 

TÁMOP 2.1.2 keretében idegen nyelvi és informatikai képzések.

 

Norvég pályázati lehetőség civil szervezetek számára

2013.03. 14.-én Norvég pályázati lehetőség civil szervezetek számára

 előadást tartott: Csizmadia Péter

 

A Visegrádi Alap pályázati lehetőségei - tájékoztató fórum

2013. március 13.-án a Bihar Közösségeiért Alapítvány és az "Összefogás a jövőért" projekt együttműködésével térségi fórumot szerveztünk, melynek keretében bemutatásra került a Visegrádi Alap és pályázati lehetőségei.

Berecz Mihály András a Visegrádi Alap képviselőjének előadását nagy érdeklődéssel hallgatták a Bihari és a Sárréti kistérség civil szervezeteinek, intézményeinek vezetői, képviselői.

 

http://www.visegradfund.org/

 

 

 

 

A határon átnyúló pályázat keretében kétnapos szakmai napon vettünk részt a Romániai Domahidiaknál,

a program végeztével a Nagy Károlyi, Károlyi Kastélyt látogattuk meg.

 

 

Vége felé közeledik a HU-RO keretében rendezett ECDL képzés

 

 

A HU-RO pályázat keretében vendégeink voltak a Romániai Domahidai és környékén lévő települések lakói

 

 

 

Szakmai Műhelynap

2012.09.28-án Alapítványunk szakmai műhelynapot szervezett, melynek keretében a Svájci Civil Alap nemrég megjelent pályázatairól tartottak tájékoztatót a DemNet és az Autonómia Alapítvány munkatársai.

 Az előadók a feltett kérdésekre is válaszoltak, ezáltal gyakorlati tanácsokat nyújtottak a pályázatok elkészítésével kapcsolatban. A műhelyprogramon több érdeklődő szervezet képviselője megjelent, akik részvételével aktív beszélgetés alakult ki.   

 

Szakmai Műhelynap

 

A Bihar Közösségeiért Alapítvány 2012.04.26-án tartotta aktuális szakmai műhelynapját. Témánk a frissen megjelent, NEA (Nemzeti Civil Alapprogram) által kiírt működési pályázatok voltak.

A rendezvény során meghívott előadónk, Dr. Rácz Tiborné, a Wekerle Sándor Alapkezelő Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltségének vezetője tartott előadást. Ezután válaszolt a pályázatokkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre is.

Emellett Kiss László, a Bihar Közösségeiért Alapítvány munkatársa tájékoztatta a megjelenteket a pályázatokkal, és az EPER (elektronikus pályázatkezelő rendszer) működésével kapcsolatos problémák megoldási lehetőségeiről.

A rendezvény iránti érdeklődésről a résztvevők nagy száma, és aktivitása tanúskodott

Lódi Viktória

 

Kérjük adójuk 1%-val támogassák a

Bihar Közösségeiért Alapítványt

Adószámunk: 18548303-1-09

Az adója 1 %-ának felajánlásával Ön is hozzájárul az alapítvány irodai és informatikai szolgáltatásainak fenntartásához, bővítéséhez.

 

Szakmai Műhelynap

 

 

A Bihar Közösségeiért Alapítvány a Civil Inkubátorház II. Program keretében 2011. 10. 06-án tartotta soron következő szakmai műhelynapját, melynek témái: az NCA pályázati elszámolásokkal kapcsolatban felmerülő kérdések és az Önkéntesség voltak.

A műhelyprogram elején Kissné Pásztor Irma tartott tájékoztatót a fenti témákról, majd Lódi Viktória Önkéntes Koordinátor beszélt az Önkéntesség szerepéről és lehetőségeiről. A rendezvény ismét a résztvevők aktív hozzászólásaival, kérdésfeltevésével egészült ki.

 A program az NCA támogatásával valósult meg.

  

Lódi Viktória

 

15 éves a Bihar Közösségeiért Alapítvány

 

 

A Bihar Közösségeiért Alapítvány 2011. szeptember 30-án tartotta 15 éves születésnapi ünnepségét. A rendezvényen részt vettek az alapítók, a szervezet munkatársai, önkéntesei, partnerei és meghívott vendégei. Köszöntőt mondtak: Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Groskáné Piránszki Irén az alapító szervezet képviselője és Dr. Matolcsi Lajos a Bihari Galéria Alapítvány elnöke. Ezt követően Kissné Pásztor Irma, a Bihar közösségeiért Alapítvány elnöke bemutatta az évfordulóra megjelent kiadványt és az elmúlt 15 év főbb eseményeit, programjait.

A rendezvény további részében a vendégek állófogadáson vettek részt.

 

Berettyó Tv Kattints ide a megtekintéséhez!

Hajdú-Bihari Napló 2011.10.07.-i szám pdf.  Kattints ide a megtekintéséhez!

 Lódi Viktória

 

Szakmai Műhelynap

A Bihar Közösségeiért Alapítvány a Civil Inkubátorház II. program keretében 2011. szeptember 30-án tartotta rendkívüli szakmai műhelynapját.

A műhelyprogram két napirendi pontjának részeként először az Alapítvány születésnapi rendezvényére került sor, majd Csizmadia Péter a DemNet munkatársa tartott tájékoztatót a civil szervezetek várható pályázati lehetőségeiről.

 

A program az NCA támogatásával valósult meg.

 

Lódi Viktória

 

Informatikai képzés

A Bihar Közösségeiért Alapítvány 2011. szeptember 6-án indította "Digitális írástudás" képzését. A Bihari Civil Inkubátorház II. program keretében megvalósuló képzésen 16 fő vesz részt civil szervezetek delegálásával.. A tanfolyamra jelentkezők közelebbről megismerkedhetnek a számítógép működésével, az operációs rendszerekkel, a világhálóval és felhasználói szintű ismereteket kaphatnak sok más területről is (például vírusirtás, fájlok tömörítése-kibontása, levelezőprogram használata, stb.). A résztvevők nagy érdeklődéssel, és lelkesedéssel fogadják az új információkat.

 

A program az NCA támogatásával valósul meg.

Kuruczné Rácz Anikó

projektmenedzser  

 

Szakmai Tanulmányút Ópályiba

 

A Bihar Közösségeiért Alapítvány tagjai, munkatársai és önkéntesei 2011.08.13-án szakmai tanulmányúton vettek részt. Bihari Civil Inkubátorház II. program keretében megvalósult utazás célja az Ópályi Baráti Kör és Egyesület, valamint a szervezet által működtetett  Teleház megtekintése volt. Erdélyi Ilona, a teleház vezetője bemutatta az Egyesület munkáját, kistérségi és határon túli tevékenységét, betekintést nyerhettünk az ÉAOP támogatásával megvalósuló infrastrukturális beruházásba is.

Az épület és környékének megtekintése, az ottani jó gyakorlatok közös megbeszélése során kellemes napot töltöttünk együtt és hasznos tapasztalatokkal térhettünk vissza.

 A program az NCA támogatásával valósult meg.

 Lódi Viktória 

 

Szakmai Műhelynap

A Bihar Közösségeiért Alapítvány 2011.07.28-án tartotta soron következő szakmai műhelynapját. A rendezvény keretében Kuruczné Rácz Anikó mérlegképes könyvelő, közgazdász tartott előadást a civil szervezetek pénzügyi, könyvelési tudnivalóival kapcsolatban. Mint szakmai tanácsadó segített a megjelent civil szervezetek képviselőinek, tagjainak a könyveléssel kapcsolatos kérdések megválaszolásában.

 Ezután Kissné Pásztor Irma, a Bihar Közösségeiért Alapítvány elnöke tartott tájékoztatót az NCA támogatásával megvalósuló Civil Inkubátorház II. program részleteiről, aktualitásairól.

 A program zárásaként bemutatásra került az Alapítvány 15 éves évfordulója alkalmából megjelent kiadvány, amely leírást ad az eddigi évek munkájáról, tevékenységeiről, programjairól és betekintést nyújt az Alapítvány további célkitűzéseibe, terveibe is.

 A program az NCA támogatásával valósult meg.

 Lódi Viktória

 

„Bihari Civil Inkubátorház”

 A Bihar Közösségeiért Alapítvány az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma által kiirt „civil szervezetek működését, fejlődését segítő szolgáltatások támogatására” hirdetett  pályázat folytatólagos támogatását 2011. évben is elnyerte.

2011. június 1.-én megnyitásra került a

  „Bihari Civil Inkubátorház II.”

 

A  Civil Inkubátorház célja:

 

·        a bihari kistérségben működő civil szervezetek befogadását és működését segítő „intézmény” fenntartása, a civil társadalom fejlesztése,  erősítése

·        a civil szervezetek számára feltételek biztosítása (működési színtér, terem, infrastruktúra, szolgáltatás, szakirányú segítség, stb.), amely segít túlélni a kritikus kezdeti időszakot, lehetőséget biztosít a megerősödésre, a szervezet céljainak kiteljesedéséhez.

·        Képzések szervezése: digitális írástudás (alapvető számítástechnikai ismeretek, Internet használat)

·        folyamatos tanácsadási rendszer működtetése (jog, könyvelés, pályázati, szervezetfejlesztés, csapatépítés, önkéntesség, foglalkoztatás, adminisztráció, ügyvitel, informatika stb.)

·        képzések, tanácsadó napok, szakmai műhelynapok, közösségi fórumok szervezése

·        „látó utak”, tapasztalatcsere szervezése: „egymástól tanulunk, kapcsolatot építünk” program folytatása

·        kapcsolatépítés elősegítése a kistérség/megye önkormányzatai, civil szervezetei, gazdasági szereplői között,

     

Berettyóújfalu Tardy u. 2.

       Telefon/fax: 06-54/401-563

     e-mail: tersegi.bujfalu@telehaz.hu

 

Kuruczné Rácz Anikó

projektmenedzser  

2011.06.01.     

 

Szakmai Műhelynap

A Bihar Közösségeiért Alapítvány 2011.05.26-án tartotta soron következő szakmai műhelynapját.
Vendégünk volt: Dr. Ottlakán Johanna, a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületétől (FOME), aki először a fogyasztóvédelemmel kapcsolatban tartott előadást, majd a felmerülő kérdésekre válaszolt. A műhelyprogramon jelenlévők nagy érdeklődéssel fogadták a témát, többen kértek tanácsot az előadótól konkrét problémák megoldására, így aktív beszélgetés alakult ki.  

A program az NCA. támogatásával valósult meg. 

Lódi Viktória

 

Szakmai Műhelynap

A Bihar Közösségeiért Alapítvány 2011.04.07-én tartotta soron következő Szakmai Műhelynapját. Meghívott vendégünk volt: Kovács József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának Berettyóújfalui Kirendeltség-vezetője, aki a jelenleg érvényben lévő foglalkoztatási formákról, illetve a foglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatási lehetőségekről és forrásokról tartott tájékoztatót, azt követően válaszolt a feltett kérdésekre.

A megjelent civil szervezetek képviselői, vezetői aktívan részt vettek a kialakult beszélgetésben, kérdésfeltevésben, több szempontból is nagyon érdeklődőek voltak. Az elhangzottakat a műhelyprogram résztvevői hasznosnak, és figyelemfelkeltőnek értékelték, amely a továbbiakban várhatóan segítséget nyújt majd a foglalkoztatással kapcsolatos nehézségek leküzdésében.

A program az NCA támogatásával valósult meg.

 Lódi Viktória

 

Szakmai Műhelynap

A Bihar Közösségeiért Alapítvány 2011.02.24-én tartotta soron következő szakmai műhelyprogramját, melynek témája az önkéntesség, ezen belül az önkéntesek toborzásának, kiválasztásának lehetőségei, módszerei voltak.

Meghívott előadónk volt Molnár Adrienn, az Életfa Önkéntes Centrum munkatársa, aki további 3, szintén önkéntes területen tevékenykedő vendéggel érkezett. Az előadók saját tapasztalataik elmondásával, gyakorlati példák által szemléltették az önkéntes foglalkoztatással kapcsolatban felmerülő feladatokat, továbbá a feltett kérdésekre is válaszoltak.

A résztvevők az előző műhelymunkán elhangzottak továbbgondolásával kívánták folytatni a beszélgetést, amely több jelen lévő aktív kérdésfeltevésével alakult ki.

A jelen lévő szervezetek képviselői különös hangsúlyt fektettek a fiatal korosztály bevonására az önkéntes tevékenységekbe- így az előadás alkalmával ez a téma kiemelten szerepelt.

A műhelymunka zárásaként a közös, összefogás általi kezdeményezések gondolata is helyet kapott.

A program az NCA támogatásával valósult meg.

Lódi Viktória

 

 

Szakmai Műhelynap

 

 

A Bihar Közösségeiért Alapítvány 2011.01.28-án tartotta soron következő szakmai műhelyprogramját. Vendégünk volt Tóth Miklós, az NCA Észak Alföldi Regionális Kollégiumának elnöke, aki a 2011-es, civil szervezetek számára kiírt működési pályázattal kapcsolatos gyakorlati tudnivalókról tartott tájékoztatást, továbbá a feltett kérdésekre is válaszolt. A rendezvényen a civil szervezetek képviselői, munkatársai nagy számban megjelentek.

A program az NCA támogatásával valósult meg.

 

Szakmai Műhelynap

 

 A Bihar Közösségeiért Alapítvány 2010.11.25-én tartotta a soron következő Szakmai Műhelyprogramját.

Meghívott vendégeink voltak: Tóth Miklós, az NCA ÉA Regionális Kollégium elnöke, és Szentmiklósi János az ÉA Regionális Munkaügyi Központ Berettyóújfalui Kirendeltségének vezetője.

Műhelynapunk témája volt: „Hogyan tovább?”- a civil szervezetek működtetésének, támogatásának kilátásai 2011-ben, melyről meghívott előadóink tartottak hasznos tájékoztatást.

A program az NCA támogatásával valósult meg.

 

Lódi Viktória

 

Szakmai Műhelyprogram

 A Bihar Közösségeiért Alapítvány 2010.09.30-án tartotta soron következő Szakmai Műhelynapját, amelynek témája az „Önkéntesség” volt. A Műhelyprogram keretében Kistérségi Tájékoztatót tartott Molnár Adrienn, az Életfa Önkéntes Centrum munkatársa, aki az önkéntes tevékenységgel kapcsolatban felmerülő kérdésekre is válaszolt. A nagysikerű rendezvényen a résztvevők fontosnak tartották a folytatást, az önkéntességgel kapcsolatos ismeretek szélesebb körben történő bővítését, az önkéntesek és a fogadó szervezetek feltérképezését.

A program az NCA támogatásával valósult meg.

 

                                                                                                                 Lódi Viktória

                                                                                                          Önkéntes Koordinátor

 

Számítástechnikai képzés

 

 

A program az NCA támogatásával valósult meg.

 

Számítástechnikai képzési felhívás

 A Bihar Közösségeiért Alapítvány 2010. október 4-én indítja újabb számítástechnikai képzését, 2 csoportban (2x12 fő részére), amelyre várjuk a Berettyóújfaluban és a kistérségben működő civil szervezetek vezetőit, aktív tagjait, munkatársait.

 Bővebb felvilágosítás és jelentkezés:                            

Bihar Közösségeiért Alapítvány, Térségi Teleház és Forrásközpont (Berettyóújfalu, Tardy u. 2.)

A program az NCA támogatásával valósul meg.

 Bővebb információ:

 

 

„Bihari Civil Inkubátorház”

 A Bihar Közösségeiért Alapítvány az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma által kiirt „civil szervezetek működését, fejlődését segítő szolgáltatások támogatására” hirdetett  pályázat támogatását elnyerte.

2010 szeptember 1.-én megnyitásra kerül a

  „Bihari Civil Inkubátorház”

A  Civil Inkubátorház célja:

·        a bihari kistérségben működő civil szervezetek befogadását és működését segítő „intézmény” megteremtése, a civil társadalom fejlesztése,  erősítése

·        a civil szervezetek számára feltételek biztosítása (működési színtér, terem, infrastruktúra, szolgáltatás, szakirányú segítség, stb.), amely segít túlélni a kritikus kezdeti időszakot, lehetőséget biztosít a megerősödésre, a szervezet céljainak kiteljesedéséhez.

·        Képzések szervezése: digitális írástudás (alapvető számítástechnikai ismeretek, Internet használat)

·        folyamatos tanácsadási rendszer működtetése (jog, könyvelés, pályázati, szervezetfejlesztés, csapatépítés, önkéntesség, foglalkoztatás, adminisztráció, ügyvitel, informatika, marketing, stb.)

·        képzések, tanácsadó napok, szakmai műhelynapok, közösségi fórumok szervezése

·        „látó utak”, tapasztalatcsere szervezése: „egymástól tanulunk, kapcsolatot építünk” program elindítása

·        kapcsolatépítés elősegítése a kistérség/megye önkormányzatai, civil szervezetei, gazdasági szereplői között,

Bővebb információ és további jelentkezőket várunk:

2010.09.01

 

Szakmai műhelynap

 

2010. 03. 25-én került megrendezésre a Bihar Közösségeiért Alapítvány soron következő Szakmai Műhelyprogramja.

A műhelyprogram témája az önkéntesség volt, amelynek során szó esett az önkéntes tevékenység törvényéről, az önkéntesek toborzásának módszereiről, továbbá a fogadószervezet mindezzel kapcsolatos feladatairól is.

 

.

Szakmai műhelynap

 

2010.02.16-án került megrendezésre a Bihar Közösségeiért Alapítvány soron következő Szakmai Műhelyprogramja.

Meghívott vendégeink voltak Tóth Miklós az ÉA Regionális Kollégium elnöke, valamint Boros Andrea és Pápa Krisztián a Kollégium Hajdú-Bihar megyei tagjai. Előadásukkal tájékoztatatást nyújtottak a civil szervezetek képviselői számára az NCA 2010. évi működési pályázatának elkészítéséhez.

A rendezvény eredményesen zárult, a jelenlévők az elhangzottakat igen hasznosnak értékelték.

2010. 02. 16

 

"Biharban, a Bihari Civilekért" képzés

2010.01.19-én elindult a  „Biharban, Bihari Civilekért" elnevezésű, a  „Civil szervezetek forrásteremtő képességének fejlesztése" tárgykörben megvalósuló képzésünk, melyet az NCA (Nemzeti Civil Alapprogram) támogatásával valósítunk meg.

A képzés hetente két alkalommal, kedden és csütörtökön délutánonként, összesen 17 fő részvételével valósul meg, melynek során a civil szervezetek által delegált résztvevők közelebbről megismerkedhetnek a forrásteremtés elméleti és gyakorlati ismereteivel, a szervezetfejlesztés tudnivalóival, valamint a menedzsmenti tevékenységgel.

 

Csoporttalálkozó

 

A Net-re Kész 2008  Csökmőn megvalósult képzés résztvevői 2009.10.24-én Csoporttalálkozót tartottak, melyre a Csökmői Tájházban került sor. Az összejövetelen az 1. csoport tagjai, a képzés oktatója és szervezői vettek részt.

A délután kellemes hangulatban telt, mindenki nagyon jól érezte magát.

 

Befejeződött a NETre-Kész program

Szeptember 30-án sikeresen lezárult a Miniszterelnöki Hivatal által támogatott NET-re Kész 2008 elnevezésű projekt, melyet a Bihar Közösségeiért Alapítvány, mint akkreditált képző intézmény valósított meg. Az oktatásokon összesen 131 fő vett részt, 12 csoportra bontva, csoportonként 40 órás felkészítéssel. A tanfolyam Berettyóújfaluban, és a környező falvakban folyt, köztük Csökmőn, Nagykerekiben, Berekböszörményben, és Bakonszegen. A képzés célja legfőképp az Internet-használat módjának, eszközeinek és a belőle fakadó előnyöknek tudatosítása volt, de mindemellett sok más hasznos, és érdekes, az előbbiekhez valamilyen módon kapcsolódó dologról is tájékoztatást nyújtott.

 

NETre-Kész

 A Bihar Közösségeiért Alapítvány a Miniszterelnöki Hivatal eMagyarország. programjának keretében kiirt NETre Kész pályázaton sikert mondhat magáénak, 4.000.000..-Ft támogatásban részesültünk

A képzés célja: 40 órában, 12 csoportban 120 fő részére „Az internet- használat bővítése, az információs társadalom fejlesztése nonprofit szervezetek mintaértékű projektjeinek támogatásával.”

A  program sikerességét mutatja, hogy a számítástechnikai oktatásra kész csoportok, baráti társaságok jelentkeztek. Már a 7-dik csoport is megkapta a részvételi igazolást. A többi csoportban jelenleg is folyik a munka. Egy-egy csoport heti két-három alkalommal délelőtt, illetve délután váltja egymást.

Az Intenet világára éhes 30év feletti tanulni vágyó emberek az alapítvány tulajdonában lévő jól felszerelt oktató teremben, valamint a projekt részeként vásárolt laptopokon kihelyezett képzési helyszíneken sajátíthatják el a virtuális világ rejtelmeit. A tanfolyamot eTanácsadó végzettséggel rendelkező munkatársaink vezetik. A felnőttképzésben jártas oktatógárda biztosíték arra, hogy mindenki hatékonyan töltötte el az oktatásra szánt időt.

Bővebb információ és további jelentkezőket várunk a Berettyóújfalu Tardy u. 2.alatt.

 

További képek

Kun Pálné        
projektasszisztens

 

     Bővebben

 

Szakmai műhelynapok

 

A Bihar Közösségeiért Alapítvány 2009. március 27-én  Szakmai Műhelynapot szervezett.

A program elején azon civil szervezetek képviselői vehették át tanúsítványaikat, akik az  NCA támogatásával megvalósult „Civil szervezetek forrásteremtő képességének fejlesztése” elnevezésű képzésünket eredményesen elvégezték.

Ezt követően tájékoztató előadás hangzott el az UMVP IV. tengely keretében elérhető pályázati lehetőségekről. Kihangsúlyozták az előadók, hogy ennek a tengelynek a fő prioritása a helyi közösségek fejlesztése, ezért elsősorban a civil szervezetek érdeklődésére számítanak.

 

Befejeződött a

„Civil szervezetek forrásteremtő képességének fejlesztése”

Befejeződött a Bihar Közösségeiért Alapítvány „Civil szervezetek forrásteremtő képességének fejlesztése” elnevezésű képzése. A 160 órás, elméleti és gyakorlati ismereteket adó oktatás lezárásaként a hallgatók önállóan elkészítették a saját szervezetük NCA működési pályázatát és ezen kívül egy szakmai tanulmányútra vagy egy szabadon választott projektre készítettek tervet.

A képzést eredményesen elvégzők tanúsítványt kaptak.

Bereczkiné Balogh Erika

 

Szakmai műhelynapok

2009. február 13-án és 14-én egész napos Civil Szakmai Műhelynapot szerveztünk a bihari térségben működő civil szervezetek részére.

A kétnapos rendezvényünk során (pénteken és szombaton) lehetőséget teremtettünk a szervezetek képviselői számára a pályázat beadásához szükséges elektronikus regisztrációhoz, valamint az NCA működési pályázatok elkészítéséhez, melyhez szakmai segítséget és tanácsokat kaptak.

Pénteken délután 14 órától a Pálvölgyi Péter, a DemNet igazgatója ismertette a Norvég Civil Támogatási Alap civil szervezetek részére meghirdetett pályázati lehetőségeket. A tájékoztatást követően az érdeklődők lehetőséget kaptak arra is, hogy konkrét terveiket, projektötleteiket megbeszéljék az előadóval.

Bereczkiné Balogh Erika

 

„Hogyan tovább?” 

 

A Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával megvalósítás alatt áll a "Hogyan tovább? A Bihari térségben működő civil szervezetek, helyi közösségek fejlesztése, erősítése" komplex szervezetfejlesztő program. A projektben 15 civil szervezet vesz részt a kistérségből.

 A program elemei:

  • Helyzetfelmérés valamennyi szervezetnél (1 napos tréning keretében), amely feltárja az erősségeket, gyengeségeket, lehetőségeket és veszélyeket.

  • minden hónapban egy nap szakmai műhelymunka kerül megrendezésre.

  • A helyzetfelmérésekre épülő szervezetfejlesztési, képzési program kidolgozását követően 125 órás képzésre kerül sor, melyen a szervezetek vezetői és aktív tagjai vesznek részt. 

  • A programmal párhuzamosan Civil Tanácsadó Szolgálat működik, amely folyamatosan a szervezetek rendelkezésére áll.

  • A projekt zárásaként „Bihari Civil Nap” konferencia kerül megrendezésre. (2009 július)

 

Kissné Pásztor Irma projektmenedzser 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                  

Helyzetfelmérés:

            Bihariak Biharért Egyesület  (Biharkereszte)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           Helyzetfelmérés: 

     Csökmői Hagyományőrző Egyesület (Csökmő)

 

 

Szakmai műhelymunka

 

„Civil szervezetek forrásteremtő képességének fejlesztése”

 

 A Bihar Közösségeiért Alapítvány által a bihari térségben működő civil szervezetek részére indított képzésre a várakozáson felüli volt az érdeklődés.

Az NCA támogatásával indított projekt célja, hogy ebben a halmozottan hátrányos térségben tevékenykedő civilek – egyesületek és alapítványok- elsajátítsák a szervezet létrehozásával, működtetésével kapcsolatos ismereteket. Megtanulják a forráskeresés, pályázatírás és projektek lebonyolításának technikáját. A szervezetek a képzés során segítséget és tanácsot kapnak a működtetésük és fejlesztésük hatékonyabb módjáról is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pályázatíró képzés

 

.

.

             

 

 

ALAKULÓ ÉS MŰKÖDŐ CIVIL SZERVEZETEK

FIGYELEM!

DÍJMENTES KÉPZÉS

vezetőknek, tagoknak, önkéntes segítőknek!!!!

  A Bihar Közösségeiért Alapítvány az NCA és a NORVÉG CIVIL ALAP  támogatásával szervezeteket segítő képzéseket indít.

1. „Alapozó” csoportban a  60 órás számítástechnikai oktatást, 80 órás, az alapítást, az eredményes

 működést segítő gyakorlati képzés követi.

2. „Gyakorlott” csoportunkban pályázatíró és projektmenedzser képzést tanulhatnak 160 órában

3. „Hogyan Tovább?!” csoportunkba olyan szervezeteket várunk, akik kíváncsiak arra szervezetük

 hol tart, merre induljanak tovább a szervezetfejlesztésben.

Szervezetre szabott tanácsadás és képzés fél éven át (140 órában)!

 Bővebb információ és jelentkezés:

54/ 401-563

Képzési programok bemutatása, tájékoztató előadás:

2008. október 10. péntek 14.00

Teleház és Forrásközpont

Berettyóújfalu, Tardy u. 2.

                                        

Bővebben      

2008. 09. 20.     

 

 

                                        

A Bihar Közösségeiért Alapítvány  által működtetett Magyarország Pont  várja az igénybevevőket.
Az e-Magyarország Pont helyszíne: Térségi Teleház és  Forrásközpont Berettyóújfalu Tardy u. 2 sz. alatt.

 

 

Támogatást nyert a 

"Bihari Foglalkoztatási Mentor Hálózat Kiépítése"

pályázatunk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A HEFOP-2.2.1. pályázat keretében "A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével" kiírásra benyújtott pályázatunkat a Bíráló Bizottság támogatásra érdemesnek ítélte. A program megvalósítása 2007. januárjában elindult. A tervezett ütemterv szerint március 2.-án a 300 órás képzés elkezdődött.

Bővebben

Bihari Foglalkoztatási Mentor Háló

  

 

 

Szakmai tanulmányút a Dél-alföldi Régióban

 

A Bihar Közösségeiért Alapítvány munkatársai és önkéntesei 2006. novemberében egy NCA pályázat keretében szakmai tanulmányúton vettek részt Szegeden és környékén.

A három napos kirándulás alkalmával meglátogathattunk olyan teleházakat és civil szervezeteket (Teleház-Röszke; Info-centrum –Újszentiván; Alternatíva Egyesület- Újszentiván; Regionális Teleház Forrásközpont-Szeged), amelyeket megismerve nagyon sok új információval gazdagodtunk és számos ötletet merítettünk tőlük. A tapasztalatokat a lehetőségekhez mérten mi is szeretnénk hasznosítani, a teleházainkban alkalmazni.

Sok érdekes beszámolót hallhattunk és érdekes programokon vettünk részt.

Többek között egy olyan kirándulásra is sor is  kerülhetett, amelyen látogatást tettünk Szegeden az Informatika Történeti Múzeumba, ami nagy sikert aratott körünkben. Itt láthattuk a számítástechnika magyarországi alkalmazásainak, a hazai fejlesztéseknek és gyártásnak a tárgyi emlékeit.

Továbbra is célunk, hogy megismerkedhessünk más régiókban működő szervezetek és teleházak munkáival, klienseivel, feladataival és mi is átadhassuk tapasztalatainkat.

Dragonyáné Kun Sarolta  

 

    Röszke                                                                                                                                Szeged

                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Újszentiván                                                                                                               Szeged Informatikai múzeum

 

 

 

ECDL tanfolyam fogyatékkal élők részére

 

Nagy sikerű volt az ECDL tanfolyam, melyet a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium normatív támogatásával valósítottunk meg a Térségi Teleház és Forrásközpontban. A szeptemberben indult - egyenként 130 + 20 órás - képzés 3 csoportban 40 fő részére nyújtott lehetőséget a számítástechnikai ismeretek elsajátításához, a vizsgabizonyítvány megszerzéséhez. A tanfolyam hallgatói Bakonszeg, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Gáborján, Sáp, Sárrétudvari, Szentpéterszeg, Mezőpeterd, Nagyrábé településekről vették igénybe a FMM normatív támogatását. 

További képek

 

  

Tele-háló, Civil-háló 

címmel konferenciát 

szervezett a Bihar Közösségeiért alapítvány május 31.-én a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával. A Berettyóújfaluban megrendezésre került konferencián főként a térség civil szervezeteinek vezetői, képviselői vettek részt. A rendezvényt  a térség különböző településein tartott fórum-sorozat előzte meg. 

 Célok: a kistérségben működő civil szervezetek, önszerveződő közösségek, klubok közötti párbeszéd elősegítése, a kistérségi összefogás erősítése, jó megoldások megismerése, szakmai együttműködés elindítása. 

 

Hírek a Konferenciáról    

Bővebben

 

 

 

Véget ért a Bihari Teleház program 

 

Bővebben

 

Európai Uniós pályázatkészítő képzés 

Európai Uniós pályázatkészítő tanfolyam valósult meg 2004. okt. 4-től dec. 17-ig a Bihar Közösségeiért Alapítvány szervezésében.

 

 

Bihari Teleház program 

2004. december 8.-án került sor a Bihari Teleház programban résztvevő munkáltatók (teleházat fenntartó civil szervezetek vezetői, önkormányzati vezetők) szakmai megbeszélésére. Értékelés hangzott el a közel 3 éves programra vonatkozóan, valamint a folytatás lehetőségéről indult párbeszéd. 

A tanácskozáson részt vettek a Hajdú-Bihar Megyei Munkaügyi Központ munkatársai: Dr. Iván Béla osztályvezető és Barta János programfelelős.

 

 

Szakmai műhelynap

A Bihari Teleház programban résztvevő teleházasok december 1-én szakmai műhelynapon vettek részt a Térségi Teleház és Forrásközpontban. Vendégünk volt a Hajdú-Bihar Megyei Munkaügyi Központ osztályvezetője, Dr. Iván Béla és programfelelőse Barta János. 

 

NCA pályázatírást segítő képzés

2004. szeptember 14-én Berettyóújfalun szervezett pályázatíró tréninget a Bihar Közösségeiért Alapítvány. A képzés fő célkitűzése az NCA pályázatok első körének értékelése a civil szervezetek szemszögéből és felkészítés a további pályázatokra. A tréning szakmai programját az Esélyegyenlőségi Minisztérium Civil Kapcsolatok Főosztályának munkatársai tervezték meg és teleházas oktatók tartották szerte az országban, mintegy harminc helyszínen.

A képzésen  20-nál több szervezet képviselői vettek részt. A résztvevők vegyes tapasztalatokat osztottak meg egymással az NCA pályázatokról, de összességében pozitív elvárásokkal tekintenek a további pályázatok felé.

Berettyóújfaluban a képzést Fejes István, az abai teleház vezetője tartotta

 

 

Üzbegisztáni vendégek

 

Üzbegisztánból érkezett vendégeket fogadott a Térségi Teleház és Forrásközpont. Az 5 főből álló üzbég csoport nagy érdeklődéssel ismerkedett a 23 település teleházaira kiterjedő Bihari Teleház programmal, valamint a Bihar Közösségeiért Alapítvány képzési, szociális és egyéb tevékenységével.

 

 

 


Idős emberek informatikai képzése

 

 

 

136 órás informatikai képzésben részesül 12 nyugdíjas Berettyóújfaluban, a Térségi Teleház és Forrásközpontban. A képzés a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium támogatásával valósul meg, a Nemzeti Felnőttképzési Intézet pályázatának keretében.

A Bihar Közösségeiért Alapítvány - mint képző intézmény - és a Bihari Mentor Közhasznú Egyesület - mint pályázó - közösen pályázott a program megvalósítására. A képzés sikeres és nagy érdeklődés kíséri, további hasonló tanfolyamok szervezését sürgetik a nyugdíjasok.

 

 

 


Akkreditált felnőttképzési intézmény
 a Bihar Közösségeiért Alapítvány

  A felnőttképzési Akkreditáló Testület az intézmény-akkreditációs eljárás lefolytatása eredményeként: 2003.augusztus 6. napján hozott határozata alapján a 
Bihar Közösségeiért Alapítványt Akkreditált 
felnőttképzési intézménnyé nyilvánította.
 

 

 

Arhívum